Ons milieu

Wij beseffen ons dat het exploiteren van een webwinkel een zekere belasting voor ons milieu veroorzaakt. En omdat het milieu ook ons erg aan het hart gaat nemen wij als ondernemer graag onze verantwoordelijkheid.

Wat doen wij om de belasting zo klein mogelijk te houden?

Verzending

Wij verzenden al onze bestellingen uitsluitend met Post NL. Post NL staat bekend om het continu investeren in het vergroenen van zijn bedrijfsvoering. Daarmee past deze logistiek dienstverlener perfect in onze bedrijfsfilosofie.

PostNL_electrische_bus_7307_tcm10-83327

Verpakking van jouw bestelling

Wij versturen onze artikelen vrijwel uitsluitend via enveloppe. Daarbij werken wij uiteraard uitsluitend met enveloppen voorzien van een FSC keurmerk.

Om de inhoud van jouw bestelling tijdens het verzendproces te beschermen tegen beschadigingen van buitenaf is het noodzakelijk dat wij enveloppes gebruiken die zijn voorzien van luchtkussentjes.

Wij vragen jou om na ontvangst van de bestelling het plastic gedeelte te scheiden van de envelop. Dit kun je eenvoudig doen door het plastic uit de enveloppe te trekken.

Gooi het kunststof vervolgens netjes bij het kunststof afval, de enveloppe kan gewoon bij het oud papier.

Bestellingen die, door hoeveelheid of afmetingen,  niet per envelop verzonden kunnen worden verpakken wij bij in reeds gebruikte dozen.

Waar wij de noodzaak zien om “opvulmateriaal” te gebruiken, gebruiken wij altijd zoveel mogelijk papier of hergebruiken wij een ander vulmateriaal.

fsc