Hoe kunnen wij helpen?

NB: Pakketje nog niet ontvangen? Soms kan de levering door PostNL langer duren dan gebruikelijk. Na een week nog niets ontvangen? Vul het contactformulier in en we gaan het voor je uitzoeken. Vermeld eventueel ook alvast je bestelnummer. Onze excuses voor het ongemak!

 

We horen graag van je!

Vragen over onze dienstverlening? Vragen over onze producten? Kijk even bij de Veelgestelde vragen hieronder voor snel antwoord.

Antwoord niet gevonden? Vul het contactformulier in, mail op info(at)bijtketting.nl of bel ons even op: 085-301 31 64

Bel gerust of laat een berichtje achter – we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Kijk voor snel antwoord op veelgestelde vragen de hieronder.

Contactformulier





    Antwoorden op Veelgestelde vragen

    Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen
    Heb je je bestelling niet ontvangen? Wacht dan nog enige dagen of deze alsnog aankomt. We versturen bestellingen voor 15:00u in de regel dezelfde dag (ma-vr), of de eerstvolgende werkdag. Je bestelling komt dan meestal 1 dag (95% van de gevallen) of 2 dagen later aan. Op maandag bezorgt PostNL niet, dus bestellingen na vrijdag 15:00u worden dan dinsdag / woensdag geleverd. Een enkele keer duurt het nog een paar dagen langer vanwege drukte bij PostNL- ook in drukke perioden zoals bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst. Naar België duurt bezorging vaak ook 1 of 2 dagen langer. Is je bestelling een week na verzending nog niet aangekomen? Stuur ons dan gewoon even een mailtje. We lossen het dan voor je op!
    Moet ik thuis zijn voor de bezorging?
    Nee, de bezorging gebeurt via briefpost en gaat door de brievenbus. Je ontvangt geen track & trace, maar hoeft dus ook niet thuis te blijven voor ontvangst.
    Mijn bijtketting is stuk gegaan
    Helaas gaat elke bijtketting op termijn vanwege slijtage stuk. Vervang je bijtketting altijd bij sporen van slijtage. Bij sommige gebruikers is dat na enige weken; bij anderen enkele maanden – of langer. Is je bijtketting al binnen een of paar dagen stuk? Dan ben (of heb) je een harde bijter. Je hebt dan een bijtketting uitgekozen die niet geschikt voor de aanwezige kauwintensiteit. Bij al onze bijtkettingen staat beschreven voor welke kauwintensiteit deze bestemd is. Voor harde bijters, hebben we een speciale categorie intensieve bijtkettingen. Als je zo hard bijt, is een bijtketting vaak wel toch wel een goede oplossing voor je. Kies een bijtketting uit de categorie Intensief en grote kans dat je er baat van zult hebben. Tip: kies een bijtketting zonder uitsteeksels, want die zijn het gevoeligst voor slijtage. Kijk ook hieronder bij de vraag: “Hoe gaat mijn bijtketting langer mee?”

    Hoe gaat mijn bijtketting langer mee?
    Je kunt ervoor zorgen dat je bijtketting langer meegaat, door de volgende tips:

    • Kies een bijtketting die past bij de kauwbehoefte: bij elk van onze bijtkettingen staat voor welke kauwintensiteit de bijtketting geschikt is.
    • Kauw op het dikste gedeelte: Gebruik met name het dikke gedeelte van je bijtketting om op te kauwen, en niet voortdurend op de dunnere delen.
    • Wrik, scheur en trek niet: Vermijd heftig wrikken, trekken en scheuren aan de bijtketting.
    • Bijt zo min mogelijk op uitsteeksels: Sommige bijtkettingen hebben uitsteeksels. Zet je tanden zo min mogelijk in de smalle gedeelten van de kauwketting.
    • Kauw op de bijtketting zelf: Kauw niet op het koord of de sluiting. Kauw ook zo min mogelijk op het gedeelte van de bijtketting waar het koord vast zit. Gaatjes of openingen in de kauwketting zijn mogelijk zwakke plekken.
    • Ga niet bewust forceren: Ga de bijtketting niet bewust uittesten hoe ver je kan gaan. Dat verkort de levensduur aanzienlijk. De bijtketting ondersteunt de onbewuste kauwactiviteit, niet een doelbewuste en geforceerde bijtactie.
    Welke kauwintensiteit bijtketting heb ik nodig?
    Welke kauwintensiteit bijtketting geschikt is voor iemand, is afhankelijk van een groot aantal factoren: hoe vaak wordt de bijtketting gebruikt, hoe hard wordt er gebeten, met welke tanden (snijtanden, hoektanden of kiezen) wordt er dan gebeten, wordt er tijdens het bijten ook getrokken aan de ketting, etc. Dat is bij iedereen anders en moeilijk vooraf in te schatten. Wordt er voor de bijtketting al vaak op voorwerpen gebeten, dan is een hogere kauwintensiteit aan te raden. Tip: eerste bijtketting en/of kauwintensiteit niet bekend? Kies dan een van onze Bijtketting Startpakketten: ervaar eenvoudig welke bijtketting het beste voor jou werkt. Alle pakketten hebben gratis verzending binnen NL (en verlaagde verzendkosten naar België).
    Waar zijn bijtkettingen van gemaakt? Zijn ze veilig?
    De bijtkettingen van Bijtketting.nl zijn gemaakt van veilig speciaal siliconenrubber, dat geen giftige stoffen bevat. Wij testen de bijtkettingen hier ook extra op. Je leest hier meer over onze bijtkettingen en de veiligheid.
    Hoe zorg ik dat mijn kind de bijtketting gebruikt i.p.v. zijn nagels, kleren, etc.?
    Een aangeleerde gewoonte om op nagels, kleren, potloden, haren, etc. te bijten heeft tijd nodig om af te leren. Zodra je ziet dat je kind ergens op gaat kauwen, biedt hem of haar dan de bijtketting aan. Blijf dit structureel doen. Soms kan het wel een paar weken duren voordat het kind de oude gewoonte heeft afgeleerd.
    Helpt de bijtketting tegen nagelbijten, klerenbijten, duimen, tics, ... ?
    Ja, in veel gevallen helpt de bijtketting bij allerlei gewoonten en tics die gericht zijn op de mond. Maar elk geval is verschillend. Het slimste is om het gewoon te proberen, en te kijken of het voor jou of jouw kind werkt.
    Bijtketting op school?
    Steeds meer docenten snappen het belang van een bijtketting – zowel voor diegene die hem gebruikt, als voor zijn/haar omgeving. Maar nog lang niet iedereen. Speciaal om te helpen om uit te leggen waar de bijtketting voor dient, hebben we een Bijtketting Uitleg Kaartje ontwikkeld. We horen van veel mensen dat dit kaartje helpt om de bijtketting op school te mogen gebruiken, en je kind daardoor meer rust en concentratie vindt.
    Bijtketting voor volwassenen?
    Bijtkettingen zijn zeker niet alleen voor kinderen. Er zijn genoeg volwassenen die een bijtbehoefte hebben of moeite hebben met prikkelverwerking. Met name volwassenen met ADHD of autisme, maar ook mensen die gewoon lastig kunnen stil zitten. Ook mensen met een onderprikkeling, overprikkeling of verstoring in de sensorische integratie hebben er baat bij. Voor veel senioren is een bijtketting ook een uitkomst. In diverse verzorginstellingen worden ze veelvuldig ingezet.

    Over Bijtketting.nl

    Bijtketting.nl is onderdeel van Your Benefit BV

    Vriezeweg 48, 6653 AJ Deest (geen bezoekadres)

    Tel: 085 301 31 64

    E-mailadres: info(at)bijtketting.nl

    KvK-nummer: 75805561

    Btw-identificatienummer: NL860402204B01