Wat is een bijtketting?

bijtketting met jongen
Iedereen heeft een kauwbehoefte. Is het jou ook wel eens opgevallen dat je een stuk alerter bent wanneer je op een kauwgom of snoepje kauwt? Of valt het je ook op hoeveel mensen eigenlijk bijten op hun nagels, kleding, potloden of andere dingen als ze diep nadenken? Of gespannen zijn? Het bijten en kauwen heeft een functie: het helpt je concentreren of prikkels te reguleren. Kauwen op snoepgoed, potloden, nagels is slecht voor je tanden. Maar gelukkig zijn er ook gezonde alternatieven. Een bijtketting helpt om de concentratie te verhogen, maar ook om spanningen in je lijf te reguleren. Ze zijn speciaal voor dit doeleinde ontwikkeld van onschadelijk materiaal en nog makkelijk schoon te maken ook!  

Onbegrip

Soms kan de kauwbehoefte heftig zijn. Misschien bijt jouw kind ook op alles wat het voor handen krijgt. Vaak wordt ook kleding of het eigen haar niet overgeslagen. Niet zo fijn tijdens een lange schooldag, die natte mouwen of haar. Het drijft veel ouders tot wanhoop, omdat ze niet begrijpen waar die neiging om overal op te bijten vandaan komt. Kleine kinderen stoppen alles in hun mond, maar is dat nog wel nodig naarmate ze ouder worden? Ja dus! Kauwen kan helemaal geen kwaad, in tegendeel zelfs. Op dingen bijten is wetenschappelijk bewezen nuttig! bijtketting roze druppel

Beter leren door te kauwen

Wist je dat kauwbewegingen kunnen helpen om het leren makkelijker te maken? Het is dus helemaal niet raar om tijdens het studeren op bijvoorbeeld een potlood te willen bijten! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je hersenen extra gestimuleerd worden als je je kaakspieren beweegt. Door de kauwbeweging maakt ons brein glucose aan en word je alerter. Zo kun je het proces van automatiseren door het gebruik van kauwsieraden een grote boost geven.  

Prikkelverwerking

Kauwen helpt niet alleen bij het leren. Er zijn talloze kinderen en volwassenen die om wat voor reden dan ook moeite hebben met het verwerken van prikkels. Elke dag worden we overspoeld door indrukken, onze hersenen leveren topsport. Op school is dat niet anders met volle klaslokalen. Elke dag komt het geluid en licht van alle kanten op het kind af. Een bijtketting kan helpen om deze prikkels beter te verwerken. Zeker als prikkelverwerking op zich al een hele kluif is, zoals bij kinderen met ADHD, ADD of autisme. De kauwbeweging maakt rustig en zorgt voor een betere focus.  

Zonder schadelijke stoffen

Natuurlijk wil je liever niet dat je kind op zijn of haar kleding, pennen of haren kauwt. Een kauwketting is dan een uitstekend alternatief. Omdat ze zijn gemaakt van Food Grade Siliconen zijn ze gegarandeerd vrij van BPA, Ftalaten, Latex, PVC en andere schadelijke stoffen. Je kunt ze dus met een gerust hart aan je kind geven. Uiteraard zijn onze bijtkettingen verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen, dus er is altijd een exemplaar te vinden dat in de smaak valt! Een bijtketting ook iets voor jou of je zoon/dochter? Probeer het eens en ervaar zelf of het ook voor jou een uitkomst is.
→ Tip: Eerste bijtketting? Neem een Bijtketting Startpakket en ervaar welke bijtketting het beste voor jou werkt.

Bijtketting Startpakket

Bekijk Populaire Bijtkettingen

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €35.93.Huidige prijs is: €28.95.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €35.93.Huidige prijs is: €28.95.
De waardering van bijtketting.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 4418 reviews.